Nyheter


Monteringsuppdrag nya Glasfiberstegen

Under två dagar i augusti monterade vi våra nya glasfiberstegar på den nya träspången utmed Svartån i Örebro. Stegarna monterades med ett inbördes avstånd om 50m och kompletterades med våra gula reflexskyltar "RÄDDNINGSSTEGE" för ökad synbarhet. Tillsammans med våra livräddningsposter som tidigare monterats utmed sträckan, gör stegarna att örebroarna och övriga besökare kan känna sig trygga om de ramlar i vattnet under promenaden.

Vi tackar uppdragsgivaren för förtroendet och valet av oss som leverantör.

Montering i Örebro

Under vecka 25 genomförde vi ett uppdrag åt Örebro kommun, där vi monterade ett antal nya livräddningsposter samt fasta livräddningsstegar i de centrala delarna av staden. De fasta stegarna som monterades utmed Svartån märktes upp med våra reflexskyltar för bästa synlighet. Ett fantastiskt vackert område med parker och strövområden, där invånarna rör sig kring och umgås nära vattnet. I och med den nya livräddningsutrustningen har kommunen säkrat att möjlighet finns att undsätta en medmänniska om olyckan är framme. Stort tack till Örebro kommun för förtroendet och valet av oss som leverantör.

Utbildning av slusspersonal i vattenlivräddning!

För femte året i rad genomförde vi i veckan vår utbildning av slusspersonalen vid Dalslands Kanal. En mycket uppskattad utbildning där deltagarna får chansen att använda livräddningsredskapen i "skarpt" läge med person i vattnet. Känner ni att detta skulle vara en nyttig utbildning för er arbetsplats eller förening är ni hjärtligt välkomna att höra av er, så tittar vi på ett lämpligt upplägg för just er.

Montering i Simrishamn!

På uppdrag av Simrishamns kommun monterade vi under vecka 18 nya livräddningsposter (artnr5610031) och livlejdare (artnr.5611210/5611600/5611610) utmed kajerna i Brantevik och Skillinge hamnar. I direkt anslutning till räddningsstegarna monterade vi våra stående reflexskyltar(artnr.5610221) för ökad synbarhet. Dessa skyltar monterades även vid befintliga räddningsstegar i hamnarna. I och med vårt genomförda arbete har säkerhetsnivån i dessa hamnar fått en rejäl uppgradering och vi tackar Simrishamns kommun för förtroendet.

Färdigmonterade livräddningsposter från fabrik!

Nu erbjuder vi förmontering av samtliga våra livräddningsposter från fabrik. Mot ett tillägg av 420kr/post levereras posterna med samtliga beslag för stege/hake/livboj redan monterade. Även livräddningsbågarna och distanserna på stegen monteras. Detta garanterar en korrekt montering för bästa funktion och sparar dessutom er mycket arbete. Bara att fästa livräddningsposten på plats med den medföljande foten och hänga dit livboj, stege och hake. Färdigt!

Glöm inte lägga till förmontering vid er nästa beställning!

Uppkopplade livbojar!

Vill ni ha bästa möjliga kontroll på att era livbojar finns på plats för att rädda liv? Nu finns möjligheten till dygnet runt bevakning utan fysisk tillsyn. Via stadens lågfrekventa nätverk för saker" Internet Of Things " (ex. Loora eller Sigfox) kan ni koppla upp livbojarna och få ett meddelande i ert kontrollsystem (ex. infracontrol ) när livbojarna flyttats ur sina positioner. Vi har tagit fram en brytare som enkelt monteras vid era befintliga livbojshållare, se bilder nedan. Typ av sändare och själva uppkopplingen hjälper er nätleverantör eller leverantör av kontrollsystem till med. Välkomna att höra av er med frågor till oss.

Vattensäkerhet 2020!

Stort tack för alla trevliga samtal och möten i vår monter under VATTENSÄKERHET2020 i Helsingborg. Även årets upplaga bjöd på intressanta föreläsningar och goda exempel gällande arbetet för ett vattensäkert Sverige. Nu hoppas vi få se er igen under VATTENSÄKERHET2021 och fram till dess fortsätter vi vårt gemensamma arbete för att uppnå ett Sverige fritt från drunkningar!

Ny livräddningsstege i glasfiber!

Vi lanserar nu en helt ny räddningsstege tillverkad i glasfiber. Stegen är främst tänkt till flytbryggor och lägre kajer, men den tåliga konstruktionen i glasfiber gör den även lämplig i extremt korrosiva miljöer som tex reningsverks bassänger. Stegen rostar inte!! Den är genomfärgad gul för bästa synbarhet. Stegen har genomgått vinter och is test och är enkel att montera i det medföljande bryggfästet. Stegen har ett integrerat handtag för enkel uppstigning. Justerbara distanser för att hålla från och stötta upp stegen ingår. Finns att beställa redan nu, men kan levereras först i Maj/Juni.

Specifikationer standardstege:

Längd: 2150mm     Bredd: 400mm

Material: Glasfiber

Pictogram till livräddningsutrustningen!

Nu finns våra pictogram att beställa för komplettering till era livräddningsposter. Pictogrammen visar tydligt hur man kan använda de olika redskapen vid en nödsituation och placeras på stolpen i anslutning till respektive redskap. Pictogrammen är tryckta på gul reflex för bästa synbarhet och monteras enkelt då de är självhäftande. Du finner mer information om, och kan också beställa pictogrammen i produktmenyn under  tillbehör - skyltar/reflexer.

Nya reflexskyltar!

Missa inte våra nya reflexskyltar för uppmärkning av och skyltning fram till era räddningsstegar. Skyltarna är tryckta på 3M reflex med 10 års hållbarhetsgaranti gällande reflexverkan. Skyltarna är tillverkade i 0,7mm tjock, saltvattenskyddad aluminium för bästa hållbarhet i tuffa miljöer. Passa på att väsentligt öka säkerheten i eran hamn genom att montera vårt skyltsystem, ni finner de olika skyltarna i produktmenyn under Tillbehör - Skyltar/Reflexer.