NY RÄDDNINGSBÅT MED UNIK KONSTRUKTION!

Räddning i vattenlinjen

ResQdock är en ny och patenterad utrustning för räddningsbåtar. Innovationen är en öppning i sidan på skrovet och en räddningsränna som medger att den nödställde enkelt dras in i båten. Räddningspersonalen behöver inte lyfta den nödställde ur vattnet, utan kan dra denne längs båten och in i räddningsrännan. 

Inga tunga lyft

ResQdock gör insatsen enklare för räddningspersonalen, som kan undvika tunga lyft över reling. Den skadade och eventuellt livlöse dras flytande in i båten. Räddningsinsatsen kräver mindre personalinsats, i princip klarar en person att rädda en nödställd. 

Snabbare räddning

Med ResQdock minskar risken för att den räddade skadas i rygg, axlar och nacke i samband med det kritiska momentet då denne ska föras ombord. Den nödställde kommer snabbare upp ur vattnet, vilket även minskar risken för nedkylning. Den stumma, platta botten gör att hjärt- och lungräddning kan påbörjas redan i båten.

Färre omflyttningar

Lösningen innebär färre omflyttningar av den nödställde; från vattnet till båten, från båten till land och den väntande ambulansen. I ResQdock läggs den räddade på en röntgentransparent spineboard i båten och kan transporteras på denna hela vägen till sjukhuset. Fixering nacke och rygg kan göras i båten. 

Snabb och säker

Båten är mycket stabil tack vare katamaranköl och går mycket fint i vattnet. Den trekölade designen gör båten lätthanterad även på land, på snö och is. Med rekommenderad 15hk motor är maxfarten 20knop och lastkapaciteten är 3 personer och 45kg utrustning.

Fakta

Båten är gjord för 3 personer. Längd: 4,05 m, Bredd: 1,53 m Vikt: 200 kg, Rekommenderad motorstyrka: 15 hk 

HÖR GÄRNA AV ER OM NI HAR FRÅGOR!

Lars Johnson Tel. +46 (0)33 23 16 21 , Mobil +46 (0)70 823 16 76 E-post: lj@fristadplast.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *