Nyheter


Vattensäkerhet 2020!

Stort tack för alla trevliga samtal och möten i vår monter under VATTENSÄKERHET2020 i Helsingborg. Även årets upplaga bjöd på intressanta föreläsningar och goda exempel gällande arbetet för ett vattensäkert Sverige. Nu hoppas vi få se er igen under VATTENSÄKERHET2021 och fram till dess fortsätter vi vårt gemensamma arbete för att uppnå ett Sverige fritt från drunkningar!

Ny livräddningsstege i glasfiber!

Vi lanserar nu en helt ny räddningsstege tillverkad i glasfiber. Stegen är främst tänkt till flytbryggor och lägre kajer, men den tåliga konstruktionen i glasfiber gör den även lämplig i extremt korrosiva miljöer som tex reningsverks bassänger. Stegen rostar inte!! Den är genomfärgad gul för bästa synbarhet. Stegen har genomgått vinter och is test och är enkel att montera i det medföljande bryggfästet. Stegen har ett integrerat handtag för enkel uppstigning. Justerbara distanser för att hålla från och stötta upp stegen ingår. Finns att beställa redan nu, men kan levereras först i Maj/Juni.

Specifikationer standardstege:

Längd: 2150mm     Bredd: 400mm

Material: Glasfiber

Pictogram till livräddningsutrustningen!

Nu finns våra pictogram att beställa för komplettering till era livräddningsposter. Pictogrammen visar tydligt hur man kan använda de olika redskapen vid en nödsituation och placeras på stolpen i anslutning till respektive redskap. Pictogrammen är tryckta på gul reflex för bästa synbarhet och monteras enkelt då de är självhäftande. Du finner mer information om, och kan också beställa pictogrammen i produktmenyn under  tillbehör - skyltar/reflexer.

Nya reflexskyltar!

Missa inte våra nya reflexskyltar för uppmärkning av och skyltning fram till era räddningsstegar. Skyltarna är tryckta på 3M reflex med 10 års hållbarhetsgaranti gällande reflexverkan. Skyltarna är tillverkade i 0,7mm tjock, saltvattenskyddad aluminium för bästa hållbarhet i tuffa miljöer. Passa på att väsentligt öka säkerheten i eran hamn genom att montera vårt skyltsystem, ni finner de olika skyltarna i produktmenyn under Tillbehör - Skyltar/Reflexer.

Montering Värmdö kommun

Ännu ett monterings uppdrag genomfört, denna gång åt Värmdö kommun. Under två dagar har vi monterat nya livräddningsposter utmed strandpromenaden i centrala Gustavsberg, samt vid kommunens badplatser. Många positiva kommentarer från förbipasserande allmänhet som gillar att deras kommun satsar på vattensäkerheten, något vi ofta får höra när vi är ute på uppdrag.

Vi tackar Värmdö kommun för förtroendet och valet av oss som leverantör.

Montering i Vadstena

Under två fantastiska höstdagar monterade vi livräddningsutrustning i den vackra och historiskt intressanta staden Vadstena, belägen vid Vätterns norra strand. Både livräddningsposter på land och fasta livräddningsstegar på kajer och bryggor monterades på plats. Detta gör att besökare vid stadens hamnar, badplatser och övriga vattennära miljöer nu har bästa möjliga förutsättningar att kunna rädda liv, om olyckan skulle vara framme.

Vi på Rescue Life 247 tackar Vadstena kommun för detta förtroendeuppdrag.

Montering i Enköping

Under tre dagar monterade vi livräddningsposter och livräddningsstegar utmed kajen i Enköpings Hamn samt utmed Enköpingsån. Detta innebär ett stort lyft gällande vattensäkerheten i Enköping och redan dag två kom rapporten om att en äldre man ramlat i vattnet i hamnen men han kunde ta sig upp via en av de ny monterade räddningsstegarna! Snacka om solskenshistoria 😊

Vi tackar Enköpings kommun för valet av oss som leverantör!

Montering i Glommen Hamn

Lite inspirerande bilder från utförd montering av ny livräddningsutrustning i Glommen Hamn. I och med detta är hamnen grundligt uppdaterad gällande vattensäkerheten och vi tackar uppdragsgivaren för förtroendet och valet av oss som leverantör.