Livbojen

Livboj med kastlina – Med valfri text

1999 kr2199 kr

Vår livboj har en robust konstruktion som erbjuder en pålitlig flytkraft och stöd vid nödsituationer. Den är enkel att använda och lämplig för olika vattenmiljöer. Dessutom erbjuder vi möjligheten till egendesign, så att du kan skapa en livboj som matchar din egen miljö perfekt.

Ange den anpassade text du vill lägga till längst upp och längst ned på din Livboj. Tänk på din stavning, vi tar inget ansvar för stavfel, det du skriver är vad du får. Om du vill ha en anpassad logotyp på bojen, ladda upp den nedan.

Söker du efter en Trygg-Hansa Livboj?

En lina brast på ett fartyg utanför kusten av Sydamerika.

Året var 1916, och fartyget Pasefiko var ångdrivet, vilket innebar att det inte kunde svänga snabbt. En timme senare, efter fortsatt kamp i vattnet, kunde Evert äntligen räddas med en livbåt och en livboj.

60 år senare utvecklar Leif Forsström, Everts son, livbojen som fortfarande behåller samma design till denna dag, och som Fristad Plast AB bland annat levererar till TRYGG-HANSA.

Livbojen förbättrar säkerheten i alla vattenmiljöer. Den utgör hörnstenen i räddningsutrustning, utvecklad och testad under en lång period, och används över hela världen. Dess primära funktion är att ge flythjälp både för den nödställde och för räddaren. Livbojen fungerar som den förlängda armen mellan räddaren och den nödställde individen. Dess design gör att den kan flyta med vattnet istället för att driva med vinden på ytan, vilket gör att den nödställde individen kan simma mot den. Betrakta de lika viktiga funktionerna hos livbojen under vintermånaderna på farlig is. Tillsammans med kastlinan, som är fäst vid livbojen, uppnår man en förlängd räckvidd för att nå den nödställde individen. Kastlinan är flytande och har en synlig orange färg. Dess konstruktion gör den oknäpplig. Livbojen är fylld med skum, vilket säkerställer att den förblir flytande även om den skadas. Den har en unik ytterlager som gör den mjuk och hållbar. En väl underhållen livboj håller i ungefär 10 år. Livbojshållaren håller den på plats och lättillgänglig för alla.